نحوه تشخیص کیفیت پسته
همانطور که می دانید پسته نیز همانند بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر حالت تازگی و کهنگی دارد. معمولا پسته مرغوب پسته ای است که در همان سال برداشت شده و پسته هایی که چند سال به هر دلیل در انبار می ماند طعم و کیفیت پسته امسالی را ندارند. روش تشخیص پسته امسالی از روی پوسته مغز آن است. بنابراین در ابتدا به قسمت خندان پسته نگاه کنید پوسته مغزباید کامل و به رنگ بنفش متمایل به قهوه ای و سبز دیده شود و خوردگی نداشته باشد و دهنه پسته نباید بیش از حد باز باشد. سپس پسته را مغز نمایید، پسته ای که با کیفیت و تازه است، پوسته ای سفید بدون زنگ زدگی دارد و پوست روی مغز آن به رنگ بنفش و قسمت زیر مغز (سینه) به رنگ سبز و قهوه ای می باشد. این پوسته باید کامل باشد و چنانچه در نقاطی زدگی و خوردگی داشته باشد و مغز سبز پسته ای رنگ با کمی خوردگی مشخص باشد احتمالا پسته در انبار مانده و کهنه است.